Nørklere

Nørklere

 

Røde Kors’ nørkleprogram har to formål. Det er både en lokal social aktivitet, hvor mennesker mødes og hækler, stikker eller syr, og en aktivitet, der rækker ud internationalt, fordi der blandt andet laves tøj til Røde Kors’ udviklingsarbejde rundt om i verden.

Nørkleprogrammet dukkede op i Danmark i 1983, og var inspireret af en lignende aktivitet i Røde Kors i Sverige. Tanken var oprindeligt at bringe ældre og ensomme kvinder sammen om noget, de er rigtig gode til – nemlig håndarbejde.

 

I Roskilde har frivillige nørklere siden 1985 syet, strikket og hæklet tæpper og børnetøj op til 12 år, til børn over hele kloden. en særlig opskriftsmappe sikre, at tøjet er praktisk og anvendeligt i såvel Afrika som i Europa.

I de første år foregik nørklerierne i private hjem. Men i november 2000 begyndte nørklerene at mødes i afdelingens lokaler hver anden uge. Hvor de aflevere det der er blevet produceret siden sidst, og hygger over en kop kaffe medens de strikker og syr på livet løs.

Materialer som garn og stof skaffes via genbrug eller donationer fra private og virksomheder.

Lige nu er der omkring 38 nørklere tilknyttet gruppen, af dem har fem været med siden år 2000.

Det færdige tøj og tæpper samles lokalt og sendes derefter til Røde Kors’ pakkecentral i Kliplev i Sønderjylland. Her sorteres det af frivillige, pakkes i særlige sække og sendes videre ud i verden.

Siden 200o har nørklerne i Roskilde blandt andet sendt 3.199 par sokker, 3.802 huer, 3,065 sweaters, 3,204 kjoler og 313 t-shirts og 656 hæklede eller strikkede tæpper af 1 x 1 meter.

Hvis du har stof eller garn, du ikke bruger, er det meget velkomment. Du kan enten ringe til os, så vi kan hente det, eller du kan aflevere det i Røde Kors butikken, Sankt Ols Gade 24.

Vær med til Den Store Strikkefest

I Danmark er der mange ensomme, som ikke har let ved at møde andre. Syge mennesker er bundet til deres seng, ældre har ikke kræfterne længere og flygtninge kan have svært ved at føle sig hjemme i et nyt land. Det vil Innocent gerne gøre noget ved.

Læs mere her

For at høre mere kontakt:

Aktivitetsleder

Tlf.

E-mail