Julen er hjerternes fest!

Julen er hjerternes fest!

Men vi ved at det også kan være en tid med mange bekymringer forbundet med julen – især når man mest af alt bare gerne vil give sine børn en god jul fyldt med varme, hygge, god mad og gaver. Hvis du står i en sådan situation kan du nu ansøge om julehjælp hos Røde Kors Roskilde.

Sidste år havde vi mulighed for at hjælpe 200 familier og vi håber på at kunne yde julehjælp på samme niveau i år hvis der skulle være behov for det.

Hvem kan få julehjælp?

Julehjælpen er som udgangspunkt til familier med børn, der lever i en økonomisk trængt situation. Du kan søge om julehjælp, hvis du har mindst et barn under 18 år, og kan se dig selv i følgende:

· Du modtager kontanthjælp, førtidspension eller en anden offentlig ydelse på samme niveau (ikke dagpenge).

· Du eller din husstand har et lønniveau, som er på niveau med ovenstående offentlige ydelser.

· At du på grund af andre omstændigheder er i en økonomisk presset situation.

Hvad består julehjælpen af?

Julehjælpen består af et gavekort på 900 kroner, som kan bruges i Kvickly, SuperBrugsen eller Dagli’ Brugsen til mad og gaver. Du behøver ikke at bruge alle pengene på én gang, da kortet kan benyttes af flere omgange.

Hvordan kan jeg søge?

Hvis du vil ansøge om julehjælp skal du inden den 28 november 2023 udfylde et ansøgningsskema som du finder her: Søg julehjælp – læs hvordan du kan søge julehjælp | Røde Kors   (Røde Kors.dk)

Hvornår får jeg svar?

Vi tilstræber at alle får svar på deres ansøgning senest den 10. december 2023. De der får tildelt julehjælp vil ved samme lejlighed modtage besked om hvor og hvornår de kan afhente deres julehjælp