Frivillighed i Røde Kors

Frivillighed i Røde Kors

Røde Kors er først og fremmest en organisation af frivillige, som på den ene eller anden måde bidrager til det humanitære arbejde, der både foregår i Danmark og i udlandet.

Det betyder, at Røde Kors er en frivillig hjælpeorganisation, som ikke på nogen måde er tilskyndet af økonomiske fordele i sit arbejde, hvad enten det er ude eller hjemme. Røde Kors i Danmark har en vision nedfældet i sine vedtægter. Visionen siger, at Røde Kors ”gennem frivillig indsats forhindrer og afhjælper menneskelig nød, lidelse og diskrimination”.

 

Hvad kan du få ud af at være frivillig?

  • Et fagligt udbytte
  • Samvær med andre frivillige
  • Personlig udvikling
  • Glæden ved at glæde andre
  • Du får mulighed fot at bruger dine faglige eller personlige talenter til at gøre noget godt for andre mennesker

Som frivillig bliver du desuden en del af et fællesskab, både lokalt og nationalt. Der er løbende tilbud om kurser og erfaringsudveksling med andre frivillige fra Røde Kors, hvor man kan tale om fælles interesser og møde nye mennesker.

 

 

Hvor meget tid kræver det?

Det afhænger både af, hvor meget tid du gerne vil bruge og hvilke aktiviteter, du vælger. Mange aktiviteter er ret fleksible, når det gælder tidsforbrug.

Hvad kræver det af mig at blive frivillig?

Det vigtigste er, at du har tid, lyst og overskud til at være frivillig – og så skal du være over 18 år. Alt efter hvilken aktivitet du er interesseret i, er der nogle faglige og personlige egenskaber, som er en fordel. Du er altid velkommen til at kontakte den respektive aktivitetsleder for  yderligere information.

Kan jeg være frivillig om aftenen?

Ja. Nogle aktiviteter passer bedst til dagtimerne , mens andre er bedst om eftermiddagen/aftenen

Får jeg nogen uddannelse/træning?

De fleste aktiviteter har introduktionsforløb til nye frivillige. Ofte har du også mulighed for at følges med en erfaren frivillig de første par gange. Desuden tilbyder de fleste aktiviteter løbende forskellige former for uddannelse.

Kan jeg prøve det af, inden jeg melder mig?

ja, det kan du godt. Når du har fundet noget, du gerne vil hjælpe med, så aftaler du nærmere med aktivitetslederen

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du vil vide mere om at være frivillig, er du velkommen til at kontakte aktivitetslederen som du finder her

Eller du kan søge et af de aktuelle frivilligjob som du finder her