Vågetjenesten

Vågetjenesten

Giver ro og nærvær i livets sidste timer

Hvert år dør tusindvis af mennesker uden at have nogen ved sin side. Det kan vi ikke være bekendt, så derfor startede Roskilde i 2013 en vågetjeneste.

Du kan give ro og tryghed til en ensom døende ved at lytte og være nærværende.

Vågetjenesten består af frivillige, som har tid og overskud til at sidde hos døende, som enten ikke har nogen familie, eller hvor de pårørende har brug for aflastning. Vågekoner m/k tilbyder tid, tryghed og nærvær. Vi har naturligvis tavshedspligt. Vågetjenesten deltager ikke i fysisk pleje af den døende, men tilkalder personale, når der er behov for det.

Frivillige i vågetjenesten sidder ved den døende i hjemmet, på plejehjemmet eller på hospitalet. De frivillige er til stede for at give omsorg og nærvær de sidste timer af et menneskes liv. Det kan bl.a. bestå i at berolige, tale og lytte eller give omsorg og skabe ro. Måske den døende mest af alt blot har brug for nogen at holde i hånden i de sidste timer.

2015 var et aktivt og travlt år for Vågetjenesten i Roskilde. Der blev i årets løb våget hos 56 borgere heraf var de 39 forløb på et plejecenter, 11 var i eget hjem, og 6 var på Roskilde sygehus.

Ud over de 56 vågeforløb har der været flere henvendelser, hvor Vågetjenesten ikke nåede at komme, eller behovet har ikke kunnet dækkes.

Det har desværre ikke været muligt at dække alle ønsker, og derfor har vi behov for at blive endnu flere vågere.

Er der brug for en vågekone m/k kan aktivitetsleder Hanne Andersen kontaktes.

Alle dage kl. 08.00 – 18.00 på tlf. 25 54 12 01.

Pårørende, der gerne vil bruge vågetjenesten, kan kontakte det pågældende plejecenter eller hjemmeplejen.

For at høre mere kontakt:

Aktivitetsleder Hanne Andersen

Mobil 25 54 12 01

E-mail Hanne.andersen@webspeed.dk